Kan ik mijn mixer opsturen of brengen ?

Meld uw reparatie via het aanmeld formulier.

Dan krijgt u van ons de verzendgegevens.

Altijd bij de zending uw adresgegevens toevoegen in de doos van de mixer.

Klik op link voor aanmeld formulier home pagina.

U kunt er ook voor kiezen dat wij een verzemdlabel aanmaken .

 

Wanneer krijg ik te horen wat mijn reparatie kost ?

Bij binnenkomst gaan wij uw mixer beoordelen.

U krijgt van ons de status waarin hij verkeerd en de kosten.

Ook kunt u kiezen voor een all-in prijs voor een,

complete onderhoudbeurt.

Hiebij word alles nagekeken en indien vervangen ,

Hierbij is de garantie 3 maanden. 

 

Mijn KitchenAid doet het niet meer is dit te maken ?

Een kitchenAid is altijd te maken!

Zo hebben wij een kitchenAid staan die al meer dan 63 jaar oud is!

Kijk op onze TikTok: kitchenmixerreparatie, voor meer filmpjes

Hoelang ben ik mijn mixer kwijt ?

Gemiddeld gaan de machines met 2 dagen weer retour naar u.

Ik heb mijn KitchenAid nodig voor mijn bedrijf is er evt. vervanging ?

Speciaal voor bedrijven hebben wij tegen een klein huur bedrag,

een kitchenAid mixer heavy duty van 6.9 liter voor u in bruikleen!
Meer info hierover?

Neem contact met ons op!

Garantie na reparatie ?

Zeker weten.

Bij reparatie krijgt u altijd een factuur waarmee u 3 maanden garantie heeft, op de vervangen onderdelen!

Gebruik altijd voedselveilig vet !

Bij ons komen vele machines binnen,

die ooit voor reparatie ergens anders zijn geweest.

Veelal is daarvoor het verkeerde vet gebruikt.U kunt met etensware bezig dus wij raden altijd voedselveilig vet aan.

Komt er dan eens een druppel is dan is er niks aan de hand.

Vet van voedingskwaliteit voor algemeen gebruik
Een hoogwaardig vet van voedingskwaliteit met behulp van complexe calciumsulfonaatverdikkingstechnologie en een witte minerale olie. Het is geschikt voor toepassingen die worden blootgesteld aan hoge belastingen,

natte omgevingen en fluctuerende temperaturen in onder andere de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.
Breed temperatuurbereik.
Uitstekende waterbestendigheid en corrosiebescherming
Uitstekende mechanische stabiliteit
Grote overbodigheid in enkelpunts automatische smeerinrichtingen
Uitstekende bescherming tegen hoge belasting en slijtage
NSF ISO 21469 geregistreerd en

Halal en Kosher gecertificeerd

 

Hoe oud is mijn mixer eigenlijk ?

Belangrijk is als u een tweedehands kitchenAid koopt!
Onder op de machines zit een sticker geplakt,

daar staat een nummer en een W en een nummer.
U moet kijken naar de W en het nummer wat er achter staat,

dat geeft namelijk de week en het bouwjaar aan!
U mag bij ons informatie opvragen aan de hand van dat nummer! 

Hoeveel beslag kan er in mijn mixer kom eigenlijk ?

Maximale hoeveelheid ingrediënten voor je mixer

MIXER MET KANTELBARE KOP 3,3 L (5KSM3311X)

VoedselMaximale hoeveelheid

| Eiwitten | 8 |

| Cake (kg) | 1,8 |

| Aardappelpuree (kg) | 2 |

| Koekjes (standaardkoekje van 5,1 cm) | 60 |

| Bloem (kg) | 0,7 |

MIXER MET KANTELBARE KOP 4,3 L (modellen 5K45SS, 5KSM95)

VoedselMaximale hoeveelheid

| Eiwitten | 12 |

| Cake (kg) | 2,5 |

| Aardappelpuree (kg) | 2,9 |

| Koekjes (standaardkoekje van 5,1 cm) | 81 |

| Bloem (kg) | 0,9 |

MIXER MET KANTELBARE KOP 4,8 L - ARTISAN (modellen 5KSM150PS, 5KSM185PS, 5KSM175PS, 5KSM125)

VoedselMaximale hoeveelheid

| Eiwitten | 12 |

| Cake (kg) | 2,7 |

| Aardappelpuree (kg) | 3,2 |

| Koekjes (standaardkoekje van 5,1 cm) | 108 |

| Bloem (kg) | 1 |

MIXER MET IN HOOGTE VERSTELBARE KOM 4,8 L - HEAVY DUTY (5KPM5)

VoedselMaximale hoeveelheid

| Eiwitten | 12 |

| Cake (kg) | 2,7 |

| Aardappelpuree (kg) | 2,9 |

| Koekjes (standaardkoekje van 5,1 cm) | 108

| Bloem (kg) | 1 |

MIXER MET IN HOOGTE VERSTELBARE KOM 6,9 L (modellen 5KSM7580X, 5KSM7591X, 5KSM7990X)

VoedselMaximale hoeveelheid

| Eiwitten | 19 |

| Cake (kg) | 4,5 |

| Aardappelpuree (kg) | 3,6 |

| Koekjes (standaardkoekje van 5,1 cm) | 168

| Bloem (kg) | 2,2 |

Welke deeg haak gebruik ik ?

Platte menghaak

Dit is het belangrijkste accessoire; deze veelzijdige klopper kun je gebruiken voor zware mengsels zoals:

  • taarten
  • glazuur
  • koekjes
  • gehaktbrood
  • aardappelpuree
  • gekookt en gemalen vlees

Alle platte menghaken van KitchenAid zijn geschikt voor de vaatwasser.

Draadgarde

De draadgarde wordt met name gebruikt om lucht te kloppen in bijvoorbeeld:

  • eieren
  • eiwitten
  • slagroom
  • biscuitbeslag
  • bayonaise

Welke kloppers zijn geschikt voor de vaatwasser? De standaard draadgarde (5K452WW) heeft draden van roestvrij staal en een naaf van gepolijst aluminium. Omdat de naaf is gemaakt van aluminium, is deze draadgarde niet vaatwasserbestendig. Door herhaaldelijk reinigen in de vaatwasser komen er putjes in en komt er een grijsachtige neerslag vanaf.

De draadgarde (5KSM5THWWSS) voor mixers met een kantelbare kop en de professionele draadgarde met 11 draden (5K7EW) zijn volledig gemaakt van roestvrij staal en zijn dus vaatwasserbestendig.

Kneedhaak

De deeghaak gebruik je voor het kneden van gistdeeg, zoals:

  • brooddeeg
  • pizzadeeg
  • pastadeeg
  • brioche
  • broodjes

Er zijn twee soorten deeghaken:

  1. De C-vormige kneedhaak

 

Dit is de originele KitchenAid deeghaak die zijn naam ontleent aan de C-vorm van de haak. Deze kneedt het deeg door het van de rand van de kom weg te duwen. Alle mixermodellen met kantelbare kop en sommige modellen met een in hoogte verstelbare kom zijn uitgerust met deze C-vormige deeghaak.

  1. PowerKnead spiraalvormige kneedhaak

 

Dit type deeghaak heeft een beetje de vorm van een kurkentrekker. Deze kneedt het deeg door het van de bodem van de kom weg te duwen. Een aantal grotere mixers van KitchenAid met een in hoogte verstelbare kom is voorzien van de spiraalvormige deeghaak. Waarschuwing: de spiraalvormige kneedhaak mag alleen worden gebruikt op mixers die hiermee zijn uitgerust, aangezien de haak speciaal voor specifieke modellen is ontworpen. Wanneer je deze op een mixer plaatst waar deze niet voor is ontworpen, kan dit leiden tot schade aan de mixer, zelfs wanneer het gewoon lijkt te passen.

Alle KitchenAid deeghaken zijn vaatwasserbestendig.

Menghaak met flexibele rand

 

De platte menghaak met flexibele rand is een gecoate, vaatwasserbestendige, metalen klopper met een flexibele rand. Het zorgt ervoor dat ingrediënten sneller en grondiger worden opgenomen in het mengsel, en dat je minder over de binnenkant van de kom hoeft te schrapen. Het is bovendien een handig hulpmiddel om de kom leeg te schrapen bij het schenken van beslagen.

Hoe weet ik wanneer ik een platte menghaak met flexibele rand of een platte menghaak in mijn recepten moet gebruiken?

De makkelijkste manier om te weten welke klopper je moet gebruiken, is door het recept te lezen en te kijken of er in de aanwijzingen "schraap de mengkom leeg" staat. Als dit het geval is, is de platte menghaak met flexibele rand het ideale accessoire.

De platte menghaak met flexibele rand werkt het beste voor:

  • Mengsels die wat plakkerig zijn en/of aan de randen van de mengkom blijven kleven, zoals roomkaas, boter, notenpasta's en honing.
  • Creaties die je zou kunnen omschrijven als romig of zijdezacht.

De platte menghaak werkt het beste voor:

  • Recepten met meer textuur.
  • Aardappelpuree die smeuïg, maar niet lijmachtig is.
  • Quiche, ovenschotels met groenten en tal van snelle broodrecepten.
  • Het verwerken van harde dierlijke of plantaardige vetsoorten of boter door het deeg. Het vet, dat door de bloem wordt ingekapseld, moet zijn originele structuur behouden om die heerlijk kruimelige textuur te krijgen van taartbodems, koekjes, scones en zanddeeg.

TIP ; Hoe lang het deeg kneden met een KitchenAid?

Richtlijnen voor de kneedtijd

Twee minuten kneden met een KitchenAid mixer staat gelijk aan 10-12 minuten met de hand kneden.

KitchenAid raadt aan om brooddeeg niet langer dan 2 minuten te kneden op snelheid 2,

en in totaal niet langer dan 4-6 minuten te mixen.

Leer je mixer optimaal bedient met een paar simpele tips:

Taak Tip
Mixtijd

Je KitchenAid staande mixer mixt sneller en grondiger dan de meeste andere elektrische mixers.

De kloptijd van de meeste recepten moet daarom worden aangepast, om te voorkomen dat je iets te ver doorklopt.

Je bepaalt de ideale kloptijd door het beslag of deeg in de gaten te houden en te kloppen totdat het mengsel eruitziet zoals in het recept wordt beschreven,

bijvoorbeeld 'glad en romig'.

Lees hieronder meer over snelheden.
Toevoegen van ingrediënten

De standaardprocedure voor het mixen van de meeste beslagen, vooral voor cake- en koekmixen,

is ze toevoegen in deze volgorde: 1/3 droge ingrediënten,

1/2 vloeibare ingrediënten,

1/3 droge ingrediënten,

1/2 vloeibare ingrediënten,

1/3 droge ingrediënten.

Zet de mixer op Snelheid 1 tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verhoog vervolgens tot de gewenste snelheid.

Voeg de ingrediënten altijd zo dicht mogelijk bij de rand van de kom toe,

niet rechtstreeks in de bewegende klopper.

Met behulp van het schenkschild kun je gemakkelijk ingrediënten toevoegen (deze zit bij bepaalde modellen inbegrepen en is tevens verkrijgbaar als optioneel accessoire.)


Het bereiden van cakemixen

Gebruik bij het bereiden van cakemixen uit een verpakking Snelheid 4 voor middelmatige snelheid en Snelheid 6 voor hoge snelheid.

Mix voor het beste resultaat gedurende de tijd zoals op de verpakking staat vermeld.
Toevoegen van noten,

rozijnen of gekonfijt fruit

Mix harde ingrediënten alleen mee tijdens de laatste seconden op Snelheid 1.

Het beslag moet dan al dik genoeg zijn om te voorkomen dat fruit of noten tijdens het bakken naar de bodem van de bakvorm zakken. Bestuif plakkerig fruit eerst met wat bloem om ze beter door het beslag te kunnen verdelen.


Kneden van gistdeeg

Gebruik altijd de deeghaak voor het mengen en kneden van gistdeeg. Gebruik Snelheid 2 om gistdeeg te mengen of te kneden.

Gebruik van een andere snelheid maakt de kans op storingen aan de mixer erg groot.

Wanneer je deeg maakt in een 4,3 L mengkom,

gebruik dan niet meer dan 900 g bloem of 800 g volkoren meel per recept.

Wanneer je deeg maakt in een 4,8 L mengkom,

gebruik dan niet meer dan 1 kg bloem of 800 g volkoren meel per recept.


Eiwit opkloppen

Doe de eieren op kamertemperatuur in een schone,

droge mengkom.

Plaats de kom en de draadgarde.

Om spetteren te voorkomen,

stel je geleidelijk in op de aangegeven snelheid en klop je tot de gewenste dikte is bereikt.

Verhoog voor 1 eiwit de snelheid geleidelijk naar Snelheid 10, verhoog voor 2 of meer eiwitten de snelheid geleidelijk naar Snelheid 8.

Klopstadia:

let op dat je eiwitten met een KitchenAid staande mixer snel opgeklopt hebt.

Voorkom dus dat je te lang doorklopt.


Slagroom Schenk de koude slagroom in de gekoelde mengkom. Plaats de kom en de draadgarde.

Om spetteren te voorkomen,

stel je geleidelijk in op de aangegeven snelheid en klop je tot de gewenste dikte is bereikt.

Verhoog voor minder dan 200 ml de snelheid geleidelijk naar Snelheid 10,

verhoog voor meer dan 200 ml de snelheid geleidelijk naar Snelheid 8.

Klopstadia:

houd de room goed in de gaten.

Omdat je KitchenAid staande mixer zo snel klopt, zitten er maar een paar seconden tussen elk klopstadium.


Opmerking:

wanneer ingrediënten helemaal onderin je mengkom niet goed worden gemixt,

komt de klopper niet diep genoeg in de kom.

Lees ons artikel over de vrije ruimte tussen menghaak en kom om te weten hoe je dit makkelijk zelf kunt aanpassen.